Danny Olsen sparker FCM i sikkerhed

Det er ellers ikke mange spillerunder siden, at de sorte ulve fra Herning kunne mærke det kolde gys fra tilstedeværelsen af nedrykningsspøgelset, men efter den tredje sejr i træk er FC Midtjylland nu kravlet op i den lunere ende af Superligaen på en delt femteplads med formsvage OB og dermed med gode prognoser for at slutte sæsonen 2012/13 mere end acceptabelt.

Det var lidt af en perle af Danny Olsen, der tippede sejren over i FCMs lejr. I en afstand, der efterfølgende blev målt til 37 meter, bemærkede Olsen, at Esbjerg-keeper Lucas Hradecky stod placeret lidt for langt ude i feltet, og så kanonerede FCM-spilleren flot bolden over målmanden og i nettet.

Det var nu ikke kun Danny Olsens fortjeneste, at FCM kunne hive sejren med hjem til Herning. Især i kampens første time sad gæsterne solidt på kampen og spillede klart det mest direkte fodbold, mens Esbjerg kun var farlig, når bolden kom i nærheden af Martin Braithwaite.

Efterhånden overlod FCM dog mere og mere initiativ til hjemmeholdet, der også har haft et fint forår med flere sejre og en kvalifikation til pokalfinalen som udbytte. Og chancen for at hente et uafgjort resultat var tilstede for esbjergenserne.

Men det blev ved Danny Olsens enlige scoring, og Esbjerg må bare håbe på, at de ikke skal have dommer Michael Tykgaard særligt tit i fremtiden. For nu har han passet fløjten syv gange i Superligaen, hvor vestjyderne har være det ene hold på banen. Og Esbjerg har stadig den første sejr til gode i hans selskab i landets bedste række.

 

 

 

Dagens Gossip