Danpo del af ny nordisk koncern

Det nye selskab overtager Kronfågelgruppen i Sverige og Danmark fra Lantmännen samt Cardinal Foods AS i Norge fra CapMan. Capvest Equity Partner kommer til at kontrollere det nye selskab med 52 procent af stemmerne, mens Lantmännen sidder på de øvrige 48 procent.

På trods af at fusioner traditionelt kan ende med effektiviseringer og nedskæringer, forsikrer Leif Bergvall Hansen - nuværende administrerende direktør i Kronfågelgruppen og foreslået chef for den nye koncern - over for Berlingske Business, at der ikke er fyringer i sigte i Danmark på grund af fusionen.

»Det betyder ikke noget for de danske arbejdspladser. Det er »business as usual«, hvad angår forretningsenheder. Det giver os derimod en platform til at udvikle forretningen, men det får ikke konsekvenser for driften,« siger Leif Bergvall Hansen.

Fusionsaftalen ventes at kunne træde i kraft 1. juli, hvis konkurrencemyndighederne blåstempler aftalen. Hvor hovedkvarteret kommer til at ligge, er endnu uvist, men fremtiden kommer til at indeholde samme produktionsmønster som i dag.

»Vores opgave bliver også i fremtiden at levere lokalt produceret kylling af højeste kvalitet til vores kunder. De som arbejder i Kronfågelgruppen og Cardinal Foods skal udvikle og opbygge Nordens førende virksomhed inden for kyllingeproduktion med en fortsat stærk fokus på kvalitet, dyrevelfærd, fødevaresikkerhed og bæredygtighed,« lyder det fra Leif Bergvall Hansen.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip