Dansefans donerer 35 millioner til cancer-knæk

Kræftens Bekæmpelse fik fredag aften en økonomisk håndsrækning fra tv-seere landet over, som gav et tocifret millionbeløb til kampen mod den frygtede sygdom, der hvert år rammer tusindvis af danskere.

Danskerne donerede mere end 35 millioner kroner via telefonopkald og sms-beskeder under Vild med Dans på TV 2, som fredag kombinerede kulørt underholdning på dansegulvet med en pengeindsamling til det gode formål.

- Det er ganske simpelt overvældende at møde den opbakning til kampen mod kræft. Jeg har på intet tidspunkt turde håbe på, at der blev samlet så meget ind i aften, siger direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen.

- Og når man her hører om en lille dreng, der giver 100 kroner af sine sammensparede lommepenge til os, bliver man ydmyg, tilføjer direktøren ifølge organisationens hjemmeside.

Pengene blev samlet ind i anledning af "Knæk Cancer"-ugen, som også omfatter et stort indsamlingsshow på TV 2, der finder sted lørdag aften. Sidste år blev der samlet mere end 100 millioner kroner ind over hele ugen.

33.000 danskere får hvert år konstateret kræft. De hyppigste kræftformer er brystkræft, lungekræft, prostatakræft og tarmkræft.

/ritzau/

Dagens Gossip