Danser: Jeg var Costa Concordia-kaptajns elskerinde

En ung moldovisk danser, som befandt sig på broen, da krydstogtskibet Costa Concordia kolliderede med en klippevæg i 2012, fortæller under en vidnehøring, at hun var kaptajn Francesco Schettinos elskerinde.

Domnica Cemortan har tidligere nægtet, at hun havde en affære med Schettino, som står anklaget for flere forhold deriblandt manddrab.

Indrømmelsen kom frem under tirsdagens retsmøde i byen Grosseto og kan medføre, at anklageren vil betvivle kvaliteten af hendes vidneudsagn, som har fremstillet kaptajnen i et positivt lys.

Den moldoviske danser har beskrevet Schettino som en "helt", og hun har sagt, at han fortjener respekt for at bringe krydstogtskibet tættere på kysten frem for at lade det synke på dybt vand.

Først nægtede Cemortan at svare på, om hun havde haft en "kærlighedsaffære" med kaptajnen, som er gift.

Men efter en advarsel om, at hun ville blive mødt med en anklage om at udvise foragt for retten, sagde den moldoviske danser tirsdag på rumænsk: Ja, jeg havde et forhold til ham.

Domnica Cemortan fortalte under høringen, at hun ikke har set kaptajnen siden ulykken. Hun bekræftede også, at hun gik om bord på skibet samme dag, som ulykken skete - uden billet.

- Når du er elsker, så spørger de ikke om billet, siger Cemortan.

Den moldoviske danser, som er midt i 20'erne, havde spist middag med kaptajnen, inden de gik på broen sammen, hvorefter han styrede skibet for tæt på klippeøen.

Schettino er den eneste, der fortsat retsforfølges, efter at fire besætningsmedlemmer og en ansat hos skibsoperatøren sidste år erklærede sig skyldige og fik domme på op til 34 måneders fængsel.

32 mennesker mistede livet ved ulykken 13. januar 2012, da skibet sank ud for den italienske ø Giglio. Der var flere end 4000 passagerer og besætningsmedlemmer om bord.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip