Dansk allergibekæmper henter topchef hjem fra Frankrig

Den danske medicinalvirksomhed ALK-Abelló har fundet ud af, hvem der skal overtage den øverste direktørpost i firmaet, efter at bestyrelsen i februar fyrede Jens Bager.

Navnet på den nye administrerende direktør er Carsten Hellmann. Han kommer fra en stilling som topchef i den franske dyresundhedsforretning Merial og har tidligere haft ledende stillinger i blandt andet Chr. Hansen, oplyser ALK i en fondsbørsmeddelelse.

ALK-Abelló har hovedkvarter i Hørsholm, er noteret på børsen i København og arbejder med at udvikle midler mod allergier af forskellig art.

- Det er en stor glæde at meddele, at Carsten Hellmann bliver ny administrerendedirektør i ALK. Carsten Hellmann har stor international erfaring og har skabtsynlige, kommercielle resultater i forskningsbaserede selskaber, der har megettilfælles med ALK, siger Steen Riisgaard, formand for ALK's bestyrelse, i meddelelsen.

Carsten Hellmann, der er født i 1964, begynder senest som administrerende direktør i ALK 1. januar næste år.

At han ikke starter med det samme, skyldes at Boehringer-Ingelheim har købt Merial fra moderselskabet Sanofi. Det frasalg skal færdiggøres, før Carsten Hellmann kan bytte visitkortet ud.

- ALK udmærker sig som verdens førende inden for allergi-immunterapi og som branchens mest innovative virksomhed. Jeg er inspireret af ALK's vision og glæder mig til at føre ALK gennem transformationen til en egentlig global virksomhed. Jeg ser frem til at arbejde sammen med alle i ALK om at opbygge en endnu stærkere fremtid for vores patienter, ansatte, partnere og aktionærer, siger Carsten Hellmann i meddelelsen.

Bestyrelsesformand Steen Riisgaard fortsætter som fungerende topchef i ALK, indtil Carsten Hellmann kan træde til.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip