Dansk ambassade på charmeoffensiv i Washington

Skrevet af admin

28/01/2016

Dagens topnyheder

De danske asylstramninger og især den såkaldte smykkelov har i de seneste uger vakt stor opsigt og negativ omtale i en lang række udenlandske medier.

Nu skyder den danske ambassade i Washington en charmeoffensiv i gang over for amerikanerne. Det sker på ambassadens hjemmeside og på de sociale medier.

- Danmark er fortsat blandt de mest gavmilde lande, når det handler om at tilbyde adgang til sundhedsbehandling, uddannelse og velfærd til flygtninge.

Sådan lyder et af i alt seks punkter i et faktaark, som ambassaden har udfærdiget med overskriften "Fakta om Danmark & Flygtningekrisen i Europa".

På Facebook var indlægget torsdag eftermiddag blevet delt cirka 10.000 gange.

Her fortæller ambassaden om det antal af flygtninge, som Danmark modtog sidste år, om hvor mange flygtninge Danmark forventer at modtage i år, og om hvor stor en bidragyder Danmark er til verdens udviklingslande.

- Danmark er fortsat blandt de mest gavmilde lande, når det handler om at tilbyde adgang til sundhedsbehandling, uddannelse og velfærd til flygtninge, lyder det.

Danmarks ambassadør i Washington, Lars Gert Lose, har derudover forsvaret den danske politik på tv-stationen BBC. Det skete i et interview onsdag.

Offensiven kommer, efter at udenrigsminister Kristian Jensen (V) forleden meldte ud, at de danske ambassader rundt om i verden skal være med til at rette op på Danmarks ry.

Ambassaderne skal være ekstra opmærksomme på artikler i de udenlandske medier, der bringer faktuelle fejl om den danske politik. Og ambassaderne skal tage kontakt til medierne for at få rettet eventuelle fejl, lød det.

- Vores opgave er at sørge for, at verden har det rigtige indtryk af Danmark, sagde udenrigsministeren til Politiko.

Den danske ambassade i Washington fremhæver, at Danmark sidste år tog imod 21.300 flygtninge, hvilket gør Danmark til et af de ti medlemslande i EU, der modtog flest asylansøgere i forhold til indbyggertallet.

- Dette ville svare til, at USA tog imod 1,3 millioner flygtninge på et år.

Også i London har den danske ambassadør, Claus Grube, og hans stab været ude og rette op på misinformation eller mangelfuld information om sagen i de britiske medier.

- Det har typisk drejet sig om manglende oplysninger i omtalerne af asylstramningerne. Herudover har vi sørget for løbende opdatering af faktuelle oplysninger om sagen på ambassadens hjemmeside og øvrige sociale medier, oplyser presseattaché Kåre Odgaard Gade til Ritzau.

/ritzau/