Dansk ambassadør i Bangkok: Folk skræmte efter bombe

Mandag eftermiddag eksploderede en bombe i det centrale Bangkok. Ifølge den danske ambassadør, Mikael H. Winter, har eksplosionen fundet sted i Bangkoks mest kendte og menneskefyldte nabolag.

- Det er et meget tætbefolket og trafikeret kvarter. Det er midt i et kommercielt centrum og det er et meget besøgt sted, siger Mikael H. Winter.

Bomben eksploderede ifølge ambassadøren på et tidspunkt af døgnet, hvor der er meget gang i trafikken, og det var med til at chokere befolkningen:

- Jeg tror, at alle blev skræmte af det, særligt fordi det er i et meget trafikeret område med mange mennesker. Det er noget, man tager meget alvorligt, siger han.

Ambassadøren opfordrer til, at alle danskere i området kontakter deres pårørende, for at fortælle, at de er i god behold.

Samtidig arbejder ambassaden i Thailand lige nu på at blive opdateret på, hvordan situationen udvikler sig, og ambassadens medarbejdere følger begivenheden tæt.

- Vi vil gøre alt for at kunne rådgive danskere, der er herude, lige så snart vi ved mere, siger han.

Alt tyder på, at antallet af danskere i byen er forholdsvis lavt i øjeblikket.

- Det er uden for sæson, og den periode hvor der er færrest danskere, der rejser til Thailand og Bangkok, siger rejseekspert i Bravo Tours Stig Elling.

Ifølge Stig Elling har Bravo Tours to gæster i Bangkok, som selskabet har været i kontakt med.

I Jysk Rejsebureau laver man forskellige typer rejser til Thailand, hvor de rejsende også har mulighed for at rejse på egen hånd.

Derfor har bureauet ikke præcis viden om, hvor deres 300-500 gæster lige nu befinder sig i landet.

- De kan være over det hele, siger direktør Niels Amstrup, der holder øje med Udenrigsministeriets udmeldinger, før han eventuelt kontakter selskabets gæster.

Danmarks ambassade i Thailand og Udenrigsministeriet oplyser, at de løbende vil informere om situationen på deres respektive hjemmesider og via de sociale medier.

/ritzau/

Dagens Gossip