Dansk ambassadør kigger på sagen om dansk selvmordsbomber

»Jeg er bekendt med oplysningerne fra et nyhedstelegram om en skudveksling i det nordlige Libanon, hvor en dansk statsborger angiveligt er involveret. Vi undersøger nu situationen nærmere, herudover har ambassaden ingen kommentarer,« siger Rolf Holmboe, dansk ambassadør i Libanon.

Også fra Danmark undersøger man sagen, slår det danske udenrigsministerium fast, men ønsker ikke at kommentere yderligere.

Heller ikke hos Politiets Efterretningstjeneste (PET) ønsker man at udtale sig og vil derudover ikke uddybe, hvorfor efterretningstjenesten ikke udtaler sig i denne sag.

Ifølge mediet An Nahar standsede hæren tre personer, en syrer, en palæstinenser og en dansk statsborger med palæstinensisk oprindelse, ved et checkpoint i byen Arsal i Bekaa-regionen fredag aften. Her sikrede soldaterne, at de tre ikke udførte det selvmordsangreb, som de angiveligt havde tænkt sig, oplyser hæren.

De tre kom fra Syrien i en Mitsubishi, som hverken havde nummerplader eller identifikationspapirer, og da de blev standset ved Hmeid-checkpointet, trådte den ene palæstinenser ud af bilen med et bælte af sprængstoffer om livet. Men inden han kunne nå at detonere sig selv, skød og dræbte soldater ham, skriver An Nahar.

Det er uvist, om der er tale om den danske statsborger eller den anden palæstinenser.

De to andre i bilen blev anholdt, og soldaterne fandt en Kalashnikov og endnu et sprængstofbælte, som var forbundet med en håndgranat, forlyder det.

Allerede fredag aften udtalte den libanesiske hærkommando i en udtalelse, at man havde anholdt tre bevæbnede mænd, som havde forsøgt at infiltrere Libanon fra Syrien dagen forinden.

Også Al-Manar, som er Hizbollah-organisationens medie, skriver om hærens udtalelser, og her citeres militæret for, at den ene af de tre mænd er af palæstinensisk herkomst med et europæisk pas.

Dagens Gossip