Dansk-amerikaner kan sikre Wimbledon-million med sejr

Tennisstjernen Caroline Wozniacki er ude af kvindernes singlerække, Frederik Løchte Nielsen er det samme i herredouble.

De rendyrkede danskere ved Wimbledon overlevede ikke første runde, men det gjorde til gengæld dansk-amerikaneren Julie Boserup, der overraskende er klar til tredje runde, hvor hun søndag møder russeren Elena Vesnina.

Boserup, der har danske forældre, men har boet i USA hele livet, rangerer som blot nummer 225 i verden og deltager for første gang i hovedturneringen ved en grand slam-turnering.

Det vil hun kunne mærke økonomisk, når turneringen er omme.

24-årige Boserup tjente sine første præmiepenge som tennisspiller i 2006. Ifølge WTA's hjemmeside har hun gennem karrieren vundet sammenlagt 212.091 dollar, hvilket svarer til lidt mere end 1,41 millioner kroner.

Helt andre beløb spiller hun om ved Wimbledon. Med sejren i anden runde sikrede hun sig 80.000 pund - 710.000 kroner.

Skulle hun vinde søndagens kamp i tredje runde, stiger beløbet til 132.000 pund, lidt mere end 1,17 millioner kroner.

- Det har været svært at tjene penge med den rangering, jeg har. Det har været en investering i at nå hertil. Her kan man tjene penge, sagde Boserup inden sin første kamp ved Wimbledon.

Boserup, der var igennem kvalifikation for at nå Wimbledon, har med sejrene hidtil i turneringen allerede opnået 130 point til verdensranglisten, hvilket vil sende hende op i nærheden af top-150.

Det er et stort skridt på vejen til at kunne deltage ved større turneringer, hvor pengene også er større.

Det fylder dog næppe meget hos hende i disse timer. Klokken 12.30 dansk tid begynder nemlig kampen mod Elena Vesnina på bane 4.

Russeren er nummer 50 i verden og må altså leve med favoritstemplet.

Søndagen i første uge af Wimbledon plejer at være hviledag, men på grund af megen regn i løbet af ugen har arrangøren valgt at gøre dagen til en spilledag.

Også verdensetteren på kvinderne, Serena Williams, er på søndagens program.

/ritzau/

Dagens Gossip