Dansk atlet satser på at klare VM-krav kort før tid

Når VM i atletik begynder den 22. august i Beijing, håber Andreas Bube at være med.

Den danske 800 meter-løber kæmper i øjeblikket for at komme under VM-kravet på 1.46,00 minutter, men det er ikke lykkedes endnu.

Danskeren, der vandt EM-sølv i 2012, regner dog med at klare kravet.

- Jeg er ret overbevist om, at det ikke bliver noget problem. Det handler om at have de rigtige forhold, det rigtige vejr og det rigtige felt at løbe med, siger han.

Det havde Andreas Bube ikke, da han tirsdag deltog ved et stævne i Bellinzona i Schweiz.

- Man er lidt afhængig af den rigtige pace til at starte med, når man løber 800 meter-løb. Det er svært at løbe rigtig hurtigt alene. Det har jeg ikke været så heldig med, siger han.

Verdens hurtigste i år på distancen, bosnieren Amel Tuka, var ganske vist med i Bellinzona, men han havde ikke travlt, selvom han vandt løbet.

- Han kom for at vinde, ikke for at løbe hurtigt. Pacemakeren (ham der sætter tempoet i løbet, red.) løb heller ikke så hurtigt som aftalt. Det endte som lidt af et luskeløb med en rigtig hurtig afslutning til sidst.

- Det lagde egentlig meget godt op til mine spidskompetencer, men det var ikke det, jeg havde brug for, når jeg skulle kvalificere mig til VM, siger Andreas Bube.

Amel Tuka vandt løbet, mens danskeren blev nummer tre i tiden 1.46,32 minutter. Det er otte hundreddele fra hans bedste tid i år, som han klarede i juni.

På torsdag er han med ved 800 meter-løbet i Stockholm, der bliver afviklet i forbindelse med Diamond League-stævnet samme sted.

Her håber Andreas Bube at indfri kravet til VM-deltagelse.

- Arrangørerne prøver at samle et stærkt felt, så tempoet forhåbentlig bliver presset op hele vejen, siger han.

Hvis det ikke lykkes at komme under VM-kravet i Stockholm, kan det ske ved Copenhagen Athletics Games i København den 5. august.

- Og ellers er DM det sidste skud i bøssen, men det er meget usandsynligt, at jeg kan klare det alene. Ellers må jeg ud og finde et stævne et eller andet sted, siger Andreas Bube.

/ritzau/

Dagens Gossip