Dansk atletik: Rusland står med betragtelig udfordring

I dansk atletik følger man spændt med i, om Rusland får lov til at deltage ved OL i Rio i august. Det bliver afgjort fredag på et møde i Det Internationale Atletikforbund, IAAF.

Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik Forbund, vurderer, at russerne har haft svært ved at leve op til kravene fra Det Internationale Antidopingagentur, Wada.

- Hvis jeg skal tro på, hvad jeg hører rundt omkring, så vil jeg mene, at Rusland står med betragtelige udfordringer.

- Baseret på hvad jeg hører og kan se, så lader det til at volde russerne en hel del problemer at leve op til de krav, der er blevet stillet, siger Jakob Larsen.

27 bestyrelsesmedlemmer i IAAF skal fredag tage stilling til sagen.

- Hvis det på fredagens møde i IAAF viser sig, at russerne har levet op til kravene, så har de juridisk en god sag, og så kan de også være med i Rio de Janeiro.

- Hvis russerne derimod ikke har levet op til de krav, der er stillet til dem, så er sagen klar. Så kan man ikke finde argumenter for, at de skal med til OL, mener Jakob Larsen.

Nordmanden Rune Andersen, der er tidligere Wada-direktør, har stået for en uafhængig rapport om Rusland og eventuel doping, og den skal IAAF-medlemmerne læse inden afgørelsen om russernes OL-skæbne.

- Vi er spændt på at se, hvor stor en del af den uafhængige rapport, der kommer os i hænde. Som udgangspunkt vil jeg helst have, at de ting bliver offentligt tilgængelige.

- Men det kommer an på, hvad konklusionen er. I tilfælde af en udelukkelse af Rusland, kan jeg godt leve med ikke at se rapporten i første omgang, forklarer Jakob Larsen.

Hvis russerne derimod får lov til at deltage ved OL, så vil det omvendt være interessant at se årsagen og dermed rapporten.

- Så vil jeg tage en snak med min bestyrelse om, at vi retter henvendelse til IAAF med henblik på, at vi får lov til at se dokumentationen, lyder det fra Jakob Larsen, som generelt er tilfreds med, hvad der er sket fra IAAF's side i sagen.

- Rusland har allerede fået en straf ved at have været ude i et halvt år. Der er en række udøvere, som er blevet straffet og trænere, der er blevet udelukket på livstid.

- Vi er ikke modstandere af en national udelukkelse på længere sigt. Men så skal det diskuteres, om det ikke også skal udvides til at gælde andre lande, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip