Dansk atletikboss venter i spænding på Wada-afsløringer

Skrevet af admin

12/01/2016

Mest læste i dag

Dansk atletik kigger med fra sidelinjen, når Det Internationale Antidopingagentur, Wada, torsdag kommer med flere afsløringer om snyd, svindel og doping i international atletik.

Sidste år kom første del af Wadas rapport, som afslørede korruption og omfattende doping i russisk atletik.

Det var med til at fælde russiske atletikledere samt flere politikere og ansatte i Det Internationale Atletikforbund, IAAF. Og måske er endnu flere på vej til at blive fældet.

Direktør i Dansk Atletik Forbund (DAF), Jakob Larsen, ser derfor frem til Wadas pressemøde torsdag eftermiddag i den tyske by München.

- Jeg mener, det er godt, der kommer disse afsløringer. Mottoet fra vores side er: Lad os bare få det hele frem.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg synes, det er specielt rart. Men lad os få det frem, for der er kun en måde at få ryddet op i det her, siger Jakob Larsen.

Det har blandt andet været fremme, at der torsdag vil komme nye dopingafsløringer om kenyansk atletik, og personer i IAAF kan også komme i skudlinjen.

- Vi er nysgerrige. Det er et opmærksomhedspunkt, hvordan antidopingarbejdet og mangel på samme er i andre lande.

- Vi er primært optaget af, hvilken rolle IAAF har spillet eller ikke har spillet, og i hvilket omfang det nuværende IAAF har været involveret i det.

- Der er en række politikere og medarbejdere, som ikke længere er i IAAF, men har forladt organisationen det seneste år.

- Vi er nysgerrige i forhold til, om den nuværende ledelse i international atletik også er impliceret i det her, lyder det fra Jakob Larsen.

- Vi stiller spørgsmål ved, om der er andre i det nuværende IAAF, som har handlet i strid med gældende regler.

- Det ved vi nu, at tidligere ansatte og politikere i IAAF har gjort. Vi er interesserede i, om det er også er gældende for dem, der er der nu, siger han.

Atletikdirektøren er ikke overrasket over de konkrete afsløringer i forhold til udbredelsen af doping i en række lande som eksempelvis Rusland.

- Det er jeg på ingen måde. Men jeg er overrasket over de ting, som er kommet frem omkring IAAF, hvor personer aktivt har opsøgt muligheder for lovbrud. Det havde jeg ikke forventet. Det tager prisen.

- Det ville have været naivt at tro, at der ikke er korruption i international atletik. Men vi er overraskede over måden, det er sket på, forklarer Jakob Larsen.

/ritzau/