Dansk ballonskipper har sat nye rekorder

- Rekorden er i hus, og der er højt humør i ballonen, lyder det fra en glad Anders Hvid, bror til ballonskipper Niels Hvid.

Det er søndag lykkedes Niels Hvid at skrive sig ind i historiebøgerne. I sin varmluftballon har han omkring middagstid fløjet mere end 156,8 kilometer og fire timer og 37 minutter, som de hidtidige danske rekorder lyder på.

Og nu er planen at slå rekorden med så meget som muligt.

- Han har gas til omkring klokken halv to, så nu skal vi bare se, hvor langt han kan komme på den tid, siger Anders Hvid.

- Vi går efter, at han skal flyve så langt som muligt.

Det er planen, at varmluftballonen skal lande i området mellem Neubrandenburg og Berlin mellem klokken 13:30 og 14.00, hvis forholdene ikke tvinger ballonskipperen ned før tid.

- Det blæser lidt rigeligt deroppe, men det er ikke noget, han ikke kan håndtere, fortæller Anders Hvid.

Begge rekorder - både længde og tid - er 23 år gamle og indehaves af ballonskipper Henning Sørensen fra Aarhus, der altså nu må se sig slået.

- Det har været lidt af et projekt under opsejlingen, og det er det da stadig nu, mens vi er i gang med det, fortæller Anders Hvid.

Der arrangeres både danske og internationale ballonstævner og mesterskabskonkurrencer. Konkurrencerne er altid forskellige former for præcisionsflyvning.

I Danmark afholdes hvert år et DM med ca. 15-20 deltagere, og hvert andet år afholdes henholdsvis EM og VM med deltagelse af op mod 100 varmluftsballoner. Der registreres rekorder i eksempelvis højde-, varigheds- og længdeflyvning, skriver Dansk Ballonunion på deres hjemmeside.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip