Dansk bank i stor satsning: Sænker renten markant på dette lån

Skrevet af Nicolai Haugsted

25/04/2024
Foto: Berk Ozel/Shutterstock
Foto: Berk Ozel/Shutterstock
Kampen om kunderne blandt bankerne fortsætter - og ny satser Danske Bank stort med ny idé.

Dagens topnyheder

Markedsførerens gamle leder, Danske Bank, tager skarpe sving i finanssektorens konkurrenceløb med en markant nedsættelse af renterne på efterfinansiering.

Det skriver Finans.

Beslutningen, som primært påvirker førstegangskøbere, er allerede blevet rost for sit potentiale til at spare kunder op til 120.000 kr. over lånets løbetid på et standard bankboliglån på 500.000 kr.

"Danske Bank melder sig i den grad ind i konkurrencen om boligkunderne, og jeg tror, at det nye renteniveau kan komme til at få flere kunder til at vælge banken," udtaler Jens Uhrskov Hjarsbech, cheføkonom hos Mybanker.dk.

Med en rentesænkning, der nu gør Danske Bank til den billigste tilbyder af efterfinansiering, signalerer banken en klar intention om at genindtage sin position som markedsfører.

Forbrugerrådet Tænk ser også positivt på tiltaget. Tidligere på året kårede de Danske Bank som bedst til andelsboliglån, og nyheden om rentesænkningen styrker kun deres syn på banken.

"Det er dejligt, at markedslederen begynder at spille med musklerne. I mange år har Danske Bank været bange for sin egen skygge, men noget tyder på, at den er ved at være tilbage og gerne deltager i priskonkurrencen," forklarer Morten Bruun Pedersen, cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk.

Mens Nykredit for nylig hævede renterne på lønkonti og realkreditlån, tager Danske Bank en modsat strategi ved at sænke renterne, en bevægelse, der potentielt kan have en langt større effekt på forbrugernes privatøkonomi. Den generelle observation er, at udlånsrenter ofte har større indvirkning end indlånsrenter, idet lånebeløb typisk overgår opsparinger.

Mark Wraa-Hansen, privatkundechef i Danske Bank, forklarer, at banken har et generelt fokus på at tilbyde stærke vilkår for alle kunder, og specielt tager hensyn til førstegangskøbere. Strategien er i tråd med bankens langsigtede mål om at vækste ved at tiltrække unge boligkøbere med konkurrencedygtige renter.

Indflydelsen af bankens nye rentepolitik strækker sig langt ud over individuelle besparelser. Med et bredere blik på finanssektorens dynamik viser det første kvartalsregnskab fra Ringkjøbing Landbobank en nedgang i renteindtjeningen, hvilket understreger, at rentemarginalerne er under pres. John Fisker, topchef i Ringkjøbing Landbobank, bemærker en nedgang i nettorenteindtægter, selvom bankens udlån og indlån er steget, hvilket indikerer pres på rentemarginalerne.