Dansk Bayern-talent savner vindermentalitet i DBU

Der mangler vindermentalitet i Dansk Boldspil-Union (DBU).

Det er holdningen hos den 18-årige Pierre-Emile Højbjerg, der er på kontrakt hos Champions League-vinderne, FC Bayern München, i tysk fodbold.

- Jeg synes, at vi danskere kunne være så skidegode, men det skal også gøre lidt ondt. Om det så koster, at der er lidt svineri i det.

- Når vi eksempelvis er med DBU, så er det altid med at spille fair, opfør jer ordentligt, og lad nu være med at ..., siger Pierre-Emile Højbjerg til Ekstra Bladets hjemmeside.

- Nogle gange skal det gøre ondt. Det er også meget tysk, at man går til den, og det er lige på og hårdt. I Danmark er der en tendens til at snyde lidt om hjørner. Jeg kan mærke det, når jeg er med landsholdstruppen, at der er nogle, der ikke giver sig, siger han ifølge eb.dk.

Teenageren scorede senest begge danske mål, da U21-landsholdet skuffende spillede 2-2 hjemme mod Slovenien i EM-kvalifikationen.

- Den mentalitet med at vinde for enhver pris savner jeg i DBU. Vi er for hurtige til at snakke om talenter og god fodbold, og "det var sgu i orden", men vi spiller 2-2 mod Slovenien. Jamen, det var piv-elendigt.

- Sådan en modstander skal vi smadre 4-0 og gå ud og sige det bagefter - for så sætter vi overliggeren højt, siger Pierre-Emile Højbjerg.

/ritzau/

Dagens Gossip