Dansk betjent til Milano for at stoppe illegale

Skrevet af admin

28/11/2013

Dagens topnyheder

En dansk betjent skal midlertidigt sendes til Milano i et forsøg på at hindre illegale indvandrere i at flyve til København.

Politiet undersøger nu, om udsendelsen kan lade sig gøre, oplyser justitsminister Morten Bødskov (S) torsdag.

Meningen er, at betjenten skal instruere check-in personalet i den italienske lufthavn, så de bedre kan sortere i passagererne.

Formålet er at hindre, at udlændinge, der ikke har ret til indrejse i Danmark, overhovedet rejser nordpå.

Samtidig vil politiet undervise flyselskabet EasyJets personale i Milano, så de bedre kan afsløre falske dokumenter. Flyselskabet driver en rute mellem den norditalienske by og København.

Initiativerne er taget på grund af sagen om den mangelfulde politikontrol i lufthavnen i Kastrup.

Emnet skal drøftes under et samråd med justitsministeren torsdag, og dagbladet BT kan nu fortælle, at ledelsen i Københavns Politi har givet ordre om en lempelig kontrol.

I en såkaldt taktisk befaling fra begyndelsen af året fremgår det, at når én passager er blevet afsløret, skal kontrollen af de øvrige passagerer ophøre.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, skriver i en pressemeddelelse, at BT's afsløring kommer som et chok.

- Jeg vil i dagens samråd med justitsminister Morten Bødskov (S) forlange en fyldestgørende forklaring på, hvorfor man åbenbart har instrueret lufthavnspolitiet om at lade illegale indvandrere passere uhindret gennem grænsekontrollen i Københavns Lufthavn, siger han i en pressemeddelelse.

Justitsministeren erkender, at der "tidligere er sket fejl".

Samtidig udtaler han, at det er vigtigt med en god og effektiv kontrol - men at det er "endnu bedre, hvis folk, der ikke må indrejse i Danmark, stoppes, før de overhovedet kommer hertil".

/ritzau/