Dansk betjent til Milano for at stoppe illegale

En dansk betjent skal midlertidigt sendes til Milano i et forsøg på at hindre illegale indvandrere i at flyve til København.

Politiet undersøger nu, om udsendelsen kan lade sig gøre, oplyser justitsminister Morten Bødskov (S) torsdag.

Meningen er, at betjenten skal instruere check-in personalet i den italienske lufthavn, så de bedre kan sortere i passagererne.

Formålet er at hindre, at udlændinge, der ikke har ret til indrejse i Danmark, overhovedet rejser nordpå.

Samtidig vil politiet undervise flyselskabet EasyJets personale i Milano, så de bedre kan afsløre falske dokumenter. Flyselskabet driver en rute mellem den norditalienske by og København.

Initiativerne er taget på grund af sagen om den mangelfulde politikontrol i lufthavnen i Kastrup.

Emnet skal drøftes under et samråd med justitsministeren torsdag, og dagbladet BT kan nu fortælle, at ledelsen i Københavns Politi har givet ordre om en lempelig kontrol.

I en såkaldt taktisk befaling fra begyndelsen af året fremgår det, at når én passager er blevet afsløret, skal kontrollen af de øvrige passagerer ophøre.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, skriver i en pressemeddelelse, at BT's afsløring kommer som et chok.

- Jeg vil i dagens samråd med justitsminister Morten Bødskov (S) forlange en fyldestgørende forklaring på, hvorfor man åbenbart har instrueret lufthavnspolitiet om at lade illegale indvandrere passere uhindret gennem grænsekontrollen i Københavns Lufthavn, siger han i en pressemeddelelse.

Justitsministeren erkender, at der "tidligere er sket fejl".

Samtidig udtaler han, at det er vigtigt med en god og effektiv kontrol - men at det er "endnu bedre, hvis folk, der ikke må indrejse i Danmark, stoppes, før de overhovedet kommer hertil".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip