Dansk bidrag til Mali-mission kommer først på plads til efteråret

»Vi skal have fuld klarhed over, hvad det er, vi skal hjælpe med og sammensætningen af styrken. Det er forudsætningen for det hele,« siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF) i kølvandet på et møde torsdag eftermiddag i Udenrigspolitisk Nævn.

»Når det er på plads, så er det her det principielle tilsagn fra Danmark om, at vi agter at arbejde for, at Danmark kan være med, men det er også klart, at det er situation, der kræver en vedtagelse i Folketinget,« siger Søvndal.

Ifølge Søvndal er det meningen, at Danmark skal sende et transportfly til Mali, og desuden skal Danmark bidrage til FN-missionen med ti stabsofficerer. Det samlede bidrag kan derfor ende med blive omkring 70 mand.

Sammen med ønsket om et bidrag til Mali har FN ligeledes bedt om et dansk bidrag til FNs observatørmission i den israelsk besatte Golanhøjder i Syrien, men ifølge Søvndal må FN vente med svar, da man ikke er så langt henne i overvejelserne, som det er tilfældet med Mali.

»Det er for tidligt at sige nu. Vi har fået en meget generel forespørgsel fra FN om et dansk bidrag. Vi har svaret meget generelt, at det vil vi gerne kigge på, når FN kalder, men vi er slet ikke så langt , som vi er i tilfældet med Mali,« siger han.

Danmark har tidligere bidraget til den franskledede mission i Mali med et transportfly.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip