Dansk biotekselskab vil udvikle vaccine mod zikavirus

Skrevet af admin

13/05/2016

Dagens topnyheder

Bavarian Nordic vil undersøge muligheden for at udvikle selskabets vaccineteknologi MVA-BN til at kunne omfatte zikavirus.

Det oplyser selskabet i sit regnskab for første kvartal. Den eventuelle udvikling af en vaccine mod zikavirus er dog afhængig af finansiering ude fra, lyder det fra det danske selskab.

- På foranledning af visse sundhedsmyndigheder, herunder BARDA og WHO, vil Bavarian Nordic undersøge den potentielle anvendelse af MVA-BN til forebyggelse af zikavirus samt andre nye infektionssygdomme.

- Den fremtidige udvikling inden for disse områder vil afhænge af muligheden for at opnå finansiering, skriver Bavarian Nordic i regnskabet.

Der er ingen kur eller vaccine mod zikavirus, der primært spredes af myggearten aedes, som er udbredt på store dele af kloden.

Forskere er sikre på, at zikavirus er årsag til medfødte misdannelser hos fostre.

Det gælder eksempelvis mikrokefali, hvor børn kommer til verden med unormalt små kranier, og derfor kan udvikle hjerneskader.

Udmeldingen fra Bavarian Nordic kommer samtidig med, at selskabet må notere et underskud på 129 millioner kroner i første kvartal mod et overskud på 45 millioner kroner i samme periode sidste år.

Det giver dog ikke anledning til stor bekymring i selskabet, som ifølge regnskabet forventer, at mere end 90 procent af årets omsætning vil lande i andet halvår.

Omsætningen i første kvartal landede på beskedne 23 millioner kroner mod 235 millioner kroner i de første tre måneder af 2015.

Bavarian Nordic fastholder forventningerne til 2016 om en omsætning på en milliard kroner og et nulresultat i driften.

- Vi har haft endnu et kvartal, hvor tingene er gået som planlagt, siger koncernfinansdirektør Ole Larsen til Ritzau Finans.

Bavarian Nordic arbejder også på at udvikle en vaccine mod ebola, ligesom selskabet har fokus på koppe- og kræftvacciner.

/ritzau/