Dansk Bundesliga-stortalent åbner for at blive tysk statsborger

Stortalentet Jannik Vestergaard kan blive tysk landsholdsspiller i stedet for dansk. 

Jannik Vestergaard har tidligere været i det tyske fodboldforbunds (DFB) søgelys. Med en tysk mor har den danske forsvarsspiller mulighed for at spille for det tyske landshold.

Og DFB har flere gange rettet henvendelse til den 20-årige forsvarsspiller, der til dagligt tørner ud for Hoffenheim, for at høre til fremtiden. Som led i den store talent-udvikling der sker i Tyskland, kan tyskerne – med henblik på landsholdet godt se fidusen i en næsten to meter høj stopper, der kan spille med begge fødder .

BT har rettet henvendelse til DFB og spurgt til interessen.

- Vi ser Jannik Vestergaard som en meget interessant spiller, men har opgivet at spørge ham igen. Det virker til, at han har bestemt sig for at spille for Danmark, oplyser forbundet i en meddelelse.

Men det er nu ikke så sikkert. For selv om Jannik Vestergaard har repræsenteret det danske U21-landshold, så har han endnu ikke optrådt på A-landsholdet og er derfor ikke låst.

- Jeg har altid følt mig dansk og drømt om at spille for det danske landshold, men jeg er ikke så sikker længere. På grund af min tyske mor er jeg halvt tysk, jeg har spillet i Tyskland i tre år nu, taler stort set kun tysk i hverdagen, og det er her, mit liv foregår, siger Jannik Vestergaard, der trods sin unge alder lige er blevet udnævnt til viceanfører i Hoffenheim.

- Tysk fodbold er inde i en fantastisk spændende udvikling, og landsholdet hernede spiller flot fodbold, og jeg vil ikke sige, at det ikke er interessant. Men jeg har ikke hørt noget fra det tyske forbund i nogle måneder, så måske er interessen væk. Omvendt hører jeg jo heller ikke noget fra DBU og om deres planer, så hvis tyskerne spørger igen, så vil jeg ikke længere uden videre afvise det.

Jannik Vestergaard er ikke det eneste danske talent i den situation. FC Bayerns Pierre-Emile Højbjerg har mulighed for at stille op for Frankrig, men midtbanespilleren har besluttet sig for at stille op rødt og hvidt.

Dagens Gossip