Dansk Byggeri roser længere håndværkerfradrag

Skrevet af admin

30/04/2015

Mest læste i dag

Det betaler sig at bruge godt én milliard kroner om året i de næste tre år, så boligejere kan få gavn af håndværkerfradrag. Fradraget skaber nemlig flere job i små håndværkerfirmaer, som også opretter flere praktikpladser.

Det siger Dansk Byggeris administrerende direktør, Lars Storr-Hansen.

Det er partierne i blå blok, der vil forlænge håndværkerfradraget ud over 2015, så det også gælder de kommende tre år.

- Har vi råd til at lade være? Boligjob-ordningen skaber rigtig mange lærepladser. Det er de helt små bygge- og anlægsvirksomheder, som bruger ordningen, siger Lars Storr-Hansen.

- Hvis man indfører ordningen de næste tre år, vil det være med til at uddanne faglærte, vi skal bruge, når det kommer til at gå endnu hurtigere i 2018.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, lover i Børsen at forlænge fradraget med støtte fra De Konservative og Dansk Folkeparti.

Dansk Byggeri vurderer i en analyse, at der er nok faglærte håndværkere indtil 2018, så fradraget skaber ikke flaskehalse i byggeriet.

Håndværkerfradraget, der gav personer op til 15.000 kroner i fradrag om året, koster statskassen cirka én milliard kroner årligt.

Fradraget udløb ved årsskiftet, men Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har lovet vælgerne at forlænge det i år, så vælgerne skal gemme regningerne.

Spørgsmål: - Er fradraget ikke en social omfordeling med statstilskud til boligejerne?

- Der er ikke tale om statstilskud til virksomhederne. Man giver borgerne mulighed for at få foretaget opgaver, de ellers selv ville lave. Så overlægen maler sit eget plankeværk, og advokaten maler sit hus, siger Lars Storr-Hansen.

Fradraget skaber mange job i områder, hvor der mangler job, påpeger han.

- Det maler også en masse sort arbejde hvidt og får gjort gør-det-selv-arbejde professionelt, siger han.

/ritzau/