Dansk Byggeri ser nye 1.100 job i udspil

Regeringens planer om at øge de offentlige anlægsinvesteringer i 2014 burde rundt regnet kaste cirka 1100 ekstra job inden for byggebranchen af sig.

Det vurderer administrerende direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen.

- Vi har ikke været hele regeringens finanslovudspil igennem. Men vi kan se ud fra det, der lægges frem inden for vores eget område, at det kan give nogle flere job.

- Ikke mindst i den ekstra milliard, der lægges til anlægsinvesteringer, siger direktøren og påpeger, at hovedparten af de øgede anlægsinvesteringer på knap tre milliarder kroner i 2014 er fremrykninger fra tidligere politiske aftaler.

De er for eksempel øremærket til at igangsætte byggeri af en ny Storstrømsbro og Holstebromotorvejen.

Det nye i regeringens finanslovudspil er dermed en reserve på én milliard kroner til yderligere anlægsinvesteringer i 2014.

- Normalt er det sådan, at en investering på én milliard i bygge og anlæg vil give cirka 500 job i branchen til at starte med og 1100 job i hele økonomien, hvis du tager leverandører og producenter med.

- Så den del af det ser ikke helt skæv ud, siger Lars Storr-Hansen.

Finansminister Bjarne Corydon (S) siger tirsdag på et pressemøde, at de samlede øgede anlægsinvesteringer i 2014 skal gå til at bygge en ny baneforbindelse til Aalborg Lufthavn, nye supersygehuse i hele landet og renovering af almene boliger.

Derudover skal pengene også bruges på at skabe bedre fysiske rammer i skoler og daginstitutioner.

/ritzau/

Dagens Gossip