Dansk curlingskipper: Vi vil være stolte om få dage

Skrevet af admin

10/04/2016

Dagens topnyheder

De danske curlingherrer kæmpede bravt i deres første VM-finale søndag, men måtte til sidst se sig besejret af stormagten Canada.

Den canadiske 5-3-sejr blev en realitet efter tiende ende i et opgør, hvor Danmark flere gange viste flot spil og længe kunne dufte muligheden for guldmedaljer.

Det blev dog til sølv, hvilket er et historisk flot resultat for dansk curling på herresiden, men efter nederlaget var det en skuffet skipper Rasmus Stjerne, der så tilbage på sin første VM-finale.

- Jeg er trist lige nu, for jeg synes, vi spillede en god kamp.

- Min sten i niende ende var virkelig god, men vi lod det glide fra os. Jeg sikrede os en chance i tiende ende, men han (canadisk spiller, red.) leverede en ret god sten, siger Rasmus Stjerne i en pressemeddelelse.

Den danske mandskab, der ud over Rasmus Stjerne også tæller Johnny Frederisen, Mikkel Poulsen, Troels Harry og reserven Oliver Dupont kan dog se tilbage på et imponerende VM i schweiziske Basel.

- Jeg tror, vi vil være stolte over, hvad vi har leveret om nogle få dage. Vi har leveret et virkelig godt stykke arbejde i denne uge, men lige nu er jeg skuffet.

- Vi håbede, at vi kunne gå hele vejen, og at komme i finalen er noget vi bør værdsætte, men den eneste måde at lære at vinde guld på er netop at vinde guld, når man har muligheden, siger Rasmus Stjerne.

Canada sikrede sig med sejren verdensmesterskabet for herrer for 35. gang efter senest at have vundet VM i 2012. I de senere år er VM blevet vundet af Sverige to gange og Norge en enkelt gang.

/ritzau/