Dansk cykeltalent skal træne med World Tour-hold

Cykeltalentet Magnus Cort Nielsen, der sidste sommer fik sit gennembrud med to etapesejre i Post Danmark Rundt, skal i januar træne sammen med nogle af cykelsportens allerstørste navne.

Fra 19. til 27. januar skal den 20-årige rytter fra Team Cult Energy på træningslejr med ProTeamet Argos-Shimano.

Deltagelsen på træningslejren i Spanien er kommet i stand ved hjælp af Danmarks Cykle Unions (DCU) samarbejde med det hollandske cykelhold. Talentchef i DCU, Morten Bennekou, glæder sig over Cort Nielsens mulighed.

- Først og fremmest er det en god chance for Magnus til at vise sig frem på et af verdens bedste teams, og se hvordan tingene fungerer på øverste niveau.

- Desuden er vi glade for, at DCU's samarbejde med Argos-Shimano udmunder i konkrete tiltag, siger Bennekou til DCU's hjemmeside.

Magnus Cort Nielsen glæder sig også til at træne med de professionelle ryttere.

- Det bliver fedt igen at se, hvordan tingene fungerer på et ProTeam. Jeg har tidligere været af sted med Saxo-Tinkoff, men denne gang bliver jeg eneste dansker, og det er en god erfaring af få med at stå helt på egne ben, siger cykeltalentet.

De to sprintere, Marcel Kittel og John Degenkolb, kører blandet andet for Argos-Shimano. I 2013 vandt Kittel fire etaper i Tour de France.

DCU's samarbejde med Argos-Shimano har tidligere betydet, at talenterne Mathias Rask og Kristian Haugaard er kommet ind på holdets udviklingsteam i 2014.

/ritzau/

Dagens Gossip