Dansk damedouble gør kort proces i VM-åbner

Den danske damedouble med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen kom planmæssigt godt fra start ved VM i badminton i Jakarta.

Danskerne, der er seedet som nummer fire, vandt i deres første optræden efter at have været oversidder i første runde.

Sejrscifrene lød efter 29 minutters spil på 21-15, 21-15 over Chang Ching Hui og Chang Hsin Tien fra Taiwan.

Kun i kampens begyndelse var modstanderne ovenpå. De var foran 5-3 i første sæt, inden danskerne satte sig på kampen. Seks point på stribe fra 13-11 til 19-11 afgjorde første sæt.

I andet sæt fulgte taiwanerne med til 9-9, inden Rytter Juhl og Pedersen skabte afgørende afstand. De udnyttede deres første matchbold til ny sætsejr på 21-15.

Modstanderne i næste runde, der er lig med 1/8-finalen, er endnu ikke fundet. Men holder seedningen, skal Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen møde et 11.-seedet par, der kommer fra Sydkorea.

Også den danske herredouble med Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding er sikkert videre fra anden runde efter at have siddet over i første runde.

De 10.-seedede danskere slog inderne Pranaav Jerry Chopra og Akshay Dewalkar med cifrene 21-16, 21-12.

I 1/8-finalen venter englænderne Marcus Ellis og Chris Langridge, der slog det ottendeseedede par fra Taiwan i anden runde.

Også Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen, der er seedet 15, er videre. De slog Andrei Adistia og Hendra Aprida Gunawan fra Indonesien 21-17, 21-17.

Danskerne vandt første sæt forholdsvis enkelt, men kom bagud 3-9 i andet sæt, inden de vendte det til egen fordel.

Nu venter Fu Haifeng og Zhang Nan fra Kina, der er seedet fem.

/ritzau/

Dagens Gossip