Dansk damedouble har øjnene på All England og OL

Skrevet af admin

28/12/2015

Dagens topnyheder

Den danske badmintondouble Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen kunne søndag aften lade sig hylde som vindere af damedouble ved Copenhagen Masters.

Og selv om sejren ikke var den største i 2015, så var det et passende punktum på en sæson, hvor det blandt andet blev til VM-sølv i august.

Nu ser damedoublen, der er nummer to i verden, frem mod næste sæson.

- Vi er begyndt at planlægge en lille smule frem mod OL, men der er også turneringer inden da, hvor vi gerne vil gøre det godt. Der ligger blandt andet et All England, hvor vi rigtig gerne vil gøre det godt, siger Kamilla Rytter Juhl.

32-årige Kamilla Rytter Juhl erkender, at parret kun kan opretholde en storform i en begrænset periode, og succes i 2016 kræver derfor nøje planlægning.

- Vi ved, at vi ikke kan være gode hele tiden, og derfor sætter vi os nogle delmål. Det første er All England, og derefter begynder vi at planlægge frem mod OL.

- Men som vi plejer at sige, så er der ikke nogen medaljemålsætning for os, for så kan vi slet ikke finde ud af det. Der var heller ikke nogen målsætning inden VM i sommer.

Op mod VM i Jakarta i Indonesien fokuserede de to damer særlig meget på tung styrketræning. Og selv om det gav lidt ømme ben, så har det også hjulpet parret, siger Kamilla Rytter Juhl, der derfor forventer, at styrketræningen fortsætter.

- I perioder skal vi køre rigtig tung styrketræning. Det gør vi allerede nu, og det synes jeg også, at vi kan mærke på banen, så det er meget positivt.

- Det er fedt, at vi har fundet ud af, hvad der virker for os. Det virker ikke at sidde på en kondicykel - det virker for os at få nogle muskler i benene samtidig med, at vi laver en masse bevægelsestræning, så vi beholder vores fart.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen møder hinanden i mandagens mixed double-finale ved Copenhagen Masters. De to spillere danner doublepar med henholdsvis Carsten Mogensen og Joachim Fischer.

/ritzau/