Dansk Davis Cup-debutant taber gyser trods matchbold

Skrevet af admin

30/10/2015

Dagens topnyheder

Det lignede dansk sejr i et stykke tid. Men til sidst endte det med et ærgerligt nederlag for debutanten Andreas Bjerrehus, da tennisspilleren fredag var i aktion som første dansker i Davis Cup-kampen mod Sverige i Slagelse.

Danskeren havde en matchbold i femte sæt i kampen mod svenskeren Markus Eriksson, der ligger nummer 457 på verdensranglisten.

Andreas Bjerrehus er slet ikke rangeret på verdensranglisten. Den 23-årige dansker er collegespiller i USA.

Efter en næsten fem timer lang kamp kunne Markus Eriksson trække sig tilbage som vinder med cifrene 6-7, 6-7, 7-6, 7-6, 9-7.

Danmarks debutant holdt ellers nerverne i ro på de rette tidspunkter i de to første sæt.

I første sæt brød de to spillere hinandens serv en gang hver, men med en 5-2-føring i tiebreaken så Markus Eriksson ud til at være på vej mod sætsejren.

Med fem point på stribe fik Andreas Bjerrehus imidlertid sikret sig sættet, og han gentog bedriften i andet sæt, der fulgte samme formel.

Efter endnu et servegennembrud til hver endte det igen i en tiebreak, og den blev igen vundet af danskeren med cifrene 7-5.

Også tredje sæt endte i en tiebreak - denne gang efter et sæt uden servegennembrud - men denne gang havde Markus Eriksson de stærkeste nerver, og han sejrede 7-3.

Svenskeren kom foran med et servegennembrud i fjerde sæt, men Andreas Bjerrehus fik brudt tilbage.

For fjerde sæt i træk måtte sættet afgøres i en tiebreak, og igen sejrede Markus Eriksson med cifrene 7-3.

Så måtte spillerne ud i det femte og afgørende sæt, som ikke kunne afgøres i tiebreak.

Ved stillingen 6-6 brød Andreas Bjerrehus sin modstanders serv, og i det efterfølgende parti skaffede han sig en matchbold, som han imidlertid ikke udnyttede.

Det blev afgørende, da Markus Eriksson senere brød til 9-7.

Med sejren fører Sverige med 1-0 i kampen, der spilles som bedst af fem kampe.

Senere fredag spiller Frederik Løchte Nielsen mod Sveriges kun 17-årige Mikael Ymer, der blot rangerer som nummer 620 i verden.

Danskeren er nummer 290.

Kampen mod Sverige gælder overlevelse i den næstbedste division, Europa/Afrika gruppe 1.

/ritzau/