Dansk debutant: Finale kan blive karrierens højdepunkt

Danmarks stærke forsvarsspiller Klaus Thomsen har med sine 26 år alderen til at deltage i mange flere slutrunder de kommende år med håndboldherrerne.

EM-debutanten tager det dog ikke for givet, at han nogensinde igen kommer til at stå i en finale, som den på søndag, hvor Frankrig venter i Boxen i Herning.

- Det her bliver den ultimativt fedeste oplevelse, jeg nogensinde har været med til, og som jeg måske kommer til at få. En finale med 14.000 ellevilde tilskuere, der holder med os på hjemmebane, siger Klaus Thomsen.

Fredag aften slog danskerne Kroatien med 29-27 efter en kroatisk tomålsføring ved pausen.

- Det er sådan noget, jeg har drømt om hele mit liv. Lige pludselig står man i finalen, efter at man har vundet en fed semifinale, hvor vi har kæmpet hårdt for det i hele kampen og ikke kunnet slappe af på noget tidspunkt.

Selv om Danmark tidligere i turneringen var oppe imod de spanske verdensmestre, så var kroaterne det første mandskab, der formåede at presse Thomsen og holdkammeraterne i alle 60 minutter.

- Første gang vi blev presset lidt var mod Spanien, men der var vi foran med seks-syv mål i hele anden halvleg. Mod Kroatien var det på vippen, og det kunne være gået anderledes, mener han.

Klaus Thomsen forventer en endnu hårdere opgave søndag mod Frankrig.

- Det bliver noget af det samme som mod Kroatien. Det bliver måske et fysisk hårdere tryk, vi bliver udsat for både fra stregen og hele franskmændenes bagkæde, men vi er friske og skal ud at løbe med dem, siger Thomsen.

Søndagens finale bliver spillet klokken 17.30.

/ritzau/

Dagens Gossip