Dansk eksport til Tyskland slår rekord

Danmarks eksport til Tyskland slog alle rekorder i 2013, og fremgangen ser ud til at fortsætte. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Eksporten af varer steg med 10,8 procent til godt 103 milliarder kroner i forhold til året før.

Den hidtidige rekord var 102 milliarder kroner i 2008, fremgår det af nye tal fra Dansk-Tysk Handelskammer.

Oplysningen falder sammen med, at den tyske regering onsdag opjusterede forventningen til den økonomiske vækst i forbundsrepublikken i 2014 fra 1,7 til 1,8 procent.

Det tyske industri- og handelskammer (DIHK) er endnu mere optimistisk og har skruet sin prognose op fra 1,7 til 2 procent.

Den danske eksportsucces skal ses i lyset af, at den tyske import i 2013 generelt gik 0,2 procent tilbage, siger direktør Reiner Perau fra Dansk-Tysk Handelskammer.

- Danske virksomheder har vundet markedsandele på et benhårdt tysk marked. Virksomhederne er, uanset branche og størrelse, konkurrencedygtige.

- Det betyder ikke, at man skal hvile på laurbærrene. Det er nu, at man skal udnytte det potentiale, som danske eksportører har - fleksibilitet og kvalitet. Selv om det kan tage tid at få fodfæste på det tyske marked, betaler det sig, siger Reiner Perau til Jyllands-Posten.

/ritzau/

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip