Dansk Energi: Danmarks politik matcher ikke klimaaftale

Skrevet af admin

12/12/2015

Dagens topnyheder

Klimaaftalen i Paris giver ikke mening, hvis de danske politikere ikke begynder at arbejde på at gøre den grønne omstilling mere attraktiv.

Det siger Lars Aagaard, der er administrerende direktør i Dansk Energi, umiddelbart efter at forhandlerne fra 195 lande er nået til enighed i den franske hovedstad.

- Hjemme i Danmark skal regeringen nu tage fat på arbejdet med at få omlagt energiafgifterne, så de understøtter og ikke modvirker den grønne omstilling.

- Vi kan ikke køre videre med en skattepolitik, hvor afgifterne på den grønne strøm er langt, langt højere end afgifterne på olie. Det giver ikke mening, siger Lars Aagaard i en pressemeddelelse.

Den administrerende direktør forudser, at vejen mod et klimaneutralt energisystem vil kræve enorme investeringer i produktion af energi, omstilling af kraftværker fra kul til biomasse samt distribution og styring af energi.

- Dagens aftale betyder helt konkret, at de næste årtier kommer til at stå i den vedvarende energis og energieffektivitetens tegn. Det kan få guldrandet betydning for Danmark og dansk eksport, fordi vi har så meget at byde på inden for energiløsninger.

- Elektricitet kan stort set produceres uden CO2-udledning, og jeg er overbevist om, at elektrificering bliver en afgørende faktor for omstillingen i hele verden, siger Lars Aagaard.

Klimaaftalen, der skal træde i kraft i 2020, skal holde den globale temperaturstigning under to grader i forhold til førindustrielt niveau og sigte efter at begrænse stigningen til 1,5 grader.

Verdens lande er blevet enige om klimaaftalen, samtidig med at 2015 er på vej til at blive det varmeste år, der nogen sinde er målt på kloden.

Mere tørke, smeltende poler, flere oversvømmelser og stigende vandstand er videnskabsfolkenes klare bud på fremtiden, hvis ikke der bliver skåret ned på udledningen af drivhusgasser.

/ritzau/