Dansk Energi: Ny bredbåndsfond skal levere bredbånd til yderområderne

Tusindvis af borgere i yderområderne savner hurtigt internet, og det kan kun gå for langsomt med at få bredbånd ud til de tyndt befolkede områder i landet.

Sådan lyder det fra Dansk Energi, som tager godt imod et forslag fra regeringen om en bredbåndsfond på 300 millioner kroner.

Men hvis fonden virkelig skal gøre en forskel, skal den målrettes kommunerne, lyder det.

- Kommunerne er en vital brik i at fremme bredbåndsudviklingen, og kommunerne har den fordel, at de kan bruge deres købekraft til at presse prisen ned for bredbåndsdækningen, siger chefkonsulent i Dansk Energi Thomas Woldiderich.

- Dermed rækker pengene i fonden længst og gavner flest mulige borgere, hvis de øremærkes til kommunerne.

Reaktionen fra Dansk Energi kommer, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lørdag har fremlagt en række vækstinitiativer ved Venstres landsmøde i Herning.

Heriblandt er et forslag om bredbånd til de dele af Danmark, hvor det i dag ikke kan betale sig for udbyderne at udbrede bredbåndsnettet.

Ifølge Dansk Energi har kommunerne i de danske landdistrikter haft adgang til en kommunal lånepulje i 2014 og 2015. Herfra kunne kommunerne låne penge til bedre bredbånd, men puljen er nu tom.

Blandt andet derfor mener organisationen, at der skal arbejdes for, at en kommende bredbåndsfond bliver målrettet kommunerne i landområderne.

Borgerne i yderområder skal i øvrigt helst være sikret gode internetforbindelser langt ud i fremtiden, mener Dansk Energi.

- Det er vigtigt at undgå, at pengene går til kortsigtede lappeløsninger, for så skal staten om få år blot træde til igen. Der bør naturligvis stilles krav om, at det skal være fremtidssikker digital infrastruktur, der ydes tilskud til, siger Thomas Woldiderich.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip