Dansk Erhverv advarer mod Finanstilsynets bankindgreb

”Det danske finanstilsyn bryster sig allerede af at være blandt Europas skrappeste, og med en yderligere skærpelse af praksis over for bankerne, frygter vi, at kreditklemmen vil stramme yderligere til over for de mange virksomheder, som allerede i dag har svært ved at låne penge til investeringer eller vækstinitiativer,« siger direktør i Dansk Erhverv, Christian T. Ingemann.

Han henviser til, at det for rigtig mange virksomheder er blevet både sværere og dyrere at låne penge i banken. Hvis Finanstilsynet igen skærper kravene til bankerne, så sendes regningen videre til de virksomheder, som i forvejen har det sværest. Det vil reducere investeringerne og koste arbejdspladser.

»De seneste fem år er den ene stramning efter den anden væltet ind over den finansielle sektor, og hver gang gør det det enten sværere eller dyrere at låne penge, fordi bankerne skal have omkostninger fra reguleringen dækket. I det lys er det fuldstændig uforståeligt, at Finanstilsynet nu igen skal spille med musklerne og gå længere, end man gør andre stedet i Europa. Det er efterhånden mere Finanstilsynet end bankerne, som står i vejen for, at Danmark igen kan få gang i væksten og beskæftigelsen,« siger Christian T. Ingemann.

Han opfordrer Finanstilsynet til at følge de retningslinjer, som man ser i resten af Europa i stedet for at køre et dansk soloshow til skade for både den finansielle sektor og erhvervslivet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip