Dansk Erhverv: Dagpengeaftale gavner hverken vækst eller ledige

»For den enkelte ledige må en forlængelse af dagpengeperioden synes som en gave sendt fra himlen. Men sandheden er, at jo længere tid på dagpenge, jo større er risikoen for at ende permanent uden for arbejdsmarkedet. De personer, der har opbrugt dagpengeretten, har allerede været ledige for længe. Det gavner hverken dem, væksten eller samfundsøkonomien at forlænge deres periode på offentlig forsørgelse endnu en gang,« siger underdirektør i Dansk Erhverv Stine Pilegaard Jespersen.

Hun vurderer, at aftalen fortsat vil gøre det svært at få danske ledige til at påtage sig almindeligt lavtlønnet arbejde.

”I stedet for at give ledige incitament til at påtage ganske almindelige lavtlønsjob risikerer vi med dagpengeforlængelsen, at virksomhederne må kigge langt efter dansk arbejdskraft og fortsat ansætte udlændinge. Det er svært at se, at billedet vil ændre sig, når gevinsten ved at påtage sig lavtlønsjob i forvejen er alt for ringe, og jobcentrene gør for lidt for at sikre, at danske ledige søger disse job,« udtaler Stine Pilegaard Jespersen.

Dagens Gossip