Dansk Erhverv: Helt okay med hjemmearbejdsdage

Det har Dansk Erhverv ikke det mindste imod. Tværtimod synes man, at det kan være en glimrende ide at arbejde hjemmefra. Men som det er med de fleste ting i livet, så skal det gøres med måde, lyder det fra chefkonsulent i Dansk Erhvervs HR Ledelse, Bente Wennerberg.

»Hvis du spørger vores medlemsvirksomheder, så vil de sige, at hjemmearbejde er en fordel for alle. Men det afhænger af, hvad det er for et arbejde, og hvad det er for en virksomhed, der er tale om. For der vil jo altid være virksomheder, hvor du ikke kan arbejde hjemme,« siger hun.

»Jeg kan sagtens forestille mig, at man kan opnå en mere fleksibel og effektiv arbejdsgang ved at arbejde hjemmefra. Fordelene kan være mange, men det er svært præcist at fastslå, hvad ulemperne ved at arbejde hjemme er, da arbejdsopgaven jo varierer fra sted til sted,« siger Bente Wennerberg.

Der er dog en ting, man skal være varsom med, påpeger chefkonsulenten.

»Man skal passe på, at man ikke holder for mange hjemmearbejdsdage i træk, da man nemt kan komme til at miste ’fingerspitzengefühl med, hvad der sker på arbejdspladsen. Så hjemmearbejdsdage og hjemmearbejde generelt skal gøres med et begrænset omfang,« siger Bente Wenneberg, der ikke mener, at man skal forvente, at Dansk Erhverv ligefrem opfordrer deres medlemmer til at arbejde mere hjemmefra.

»Vi ønsker, at vores medlemmer er åbne over for, at deres medarbejdere kan arbejde hjemmefra, men lederne skal samtidig også være i stand til at gøre brug af den ledelsesret, der er til at sige ’her er det ikke lige passende at tage arbejdet med hjem’,« siger hun.

Samtidig understreger hun dog, at »der ikke er nogen undersøgelser, der understøtter, at arbejdet bliver dårligere, eller at arbejdstagerne sløser, eller at de laver alt mulig andet, hvis de arbejder derhjemme.«

»Vi er derfor venlig stemt over for HKs undersøgelse. Men kun så længe, at det i praksis kan forenes med opgaverne og kulturen på arbejdspladsen,« siger Bente Wenneberg.

Dagens Gossip