Dansk Erhverv: Kontanthjælpsloftet er nødvendigt

- Kontanthjælpsloftet er nødvendigt.

Det mener Dansk Erhverv, da et nyt kontanthjælpsloft vil betyde, at gevinsten ved at tage et arbejde stiger.

- Det skal kunne mærkes på husholdningsbudgettet, når man forlader kontanthjælpssystemet til fordel for et job. Det bidrager kontanthjælpsloftet til, skriver underdirektør Stine Pilegaard Jespersen i en pressemeddelelse.

Hun påpeger, at alt for mange virksomheder har vanskeligt ved at få arbejdskraft i dag.

- Vi har i Danmark en rigtig stor gruppe af mennesker på offentlig forsørgelse, der bliver holdt fast uden for arbejdsmarkedet. Samtidig har vi en række virksomheder, der bliver nødt til at rekruttere den lavtlønnede arbejdskraft uden for Danmark.

- Ved at gøre det mere attraktivt for kontanthjælpsmodtagere at tage et job, får vi både nogle folk ud af en trist løbebane på offentlig forsørgelse samtidig med, at de danske virksomheder får lettere ved at rekruttere de danske ledige.

Fredag præsenterede beskæftigelsesminister Jørn Neergaard (V) første del af regeringens jobreform.

Ud over et nyt kontanthjælpsloft skal kontanthjælpsmodtagere blandt andet også kunne dokumentere 225 timers ordinær beskæftigelse inden for det seneste år på kontanthjælp for fortsat at kunne modtage fuld ydelse.

Og det er glædeligt, at regeringen nu gør noget ved beskæftigelsen i Danmark, mener Stine Pilegaard Jespersen.

- Vi står på kanten af noget, der ligner en økonomisk stabilisering. Vi ser lige nu de første tegn på flaskehalse i nogle brancher – for eksempel rengøring og hotel og restauration.

- Vi har brug for alle mand, og det synes ufatteligt aktuelt at få lavet et kontanthjælpsloft.

/ritzau/

Dagens Gossip