Dansk Erhverv kræver bedre rammebetingelser for turistbranchen

En netop offentliggjort rapport fra FNs turismeorganisation UNWTO viser, at den globale turisme i første halvår af 2013 voksede med 5,2 procent. Det er langt mere end udviklingen i Danmark, og derfor efterlyser DE politisk handling, så den danske turistbranche også kan få en større andel af de mange rejsende.

»Udviklingen i den danske turisme har de seneste mange år haltet efter den globale vækst, og de nye tal fra UNWTO viser, at der er et stort potentiale, hvis vi kan blive mere attraktiv som rejsemål«, siger chefkonsulent Susanne Nordenbæk fra Dansk Erhverv.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at den danske turisme kun gik frem med beskedne 0,2 procent i 2012, og for årets første halvår faldt antallet af udenlandske overnatninger ligefrem med 0,8 procent. Derfor er der ifølge DE brug for, at politikerne gør en aktiv indsats for at bringe turismeerhvervenes omkostninger ned.

»Den danske turismebranche lider under det høje afgifts- og skatteniveau, som gør det meget dyrt at være turist i Danmark. Hvis vi skal koble os på den globale vækst, er vi blandt andet nødt til at få sænket energiafgifterne og på linje med vores nabolande indføre fuld momsafløftning på erhvervsrelateret overnatning og bespisning,« siger Susanne Nordenbæk.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) sagde for nylig i et interview, at han vil se på mulighederne i turismebranchen, og det får fuld opbakning fra Dansk Erhverv, der med udgangspunkt i de seneste globale tal mener, at der igen er sat en tyk streg under det nødvendige i at forbedre vilkårene.

Ifølge beregninger fra Dansk Erhverv kan der frem mod 2020 skabes 15.000 arbejdspladser i turismeerhvervet. Mange af arbejdspladserne vil desuden opstå i Udkantsdanmark, hvor det ellers er svært at skabe jobs, mener Dansk Erhverv.

BNB

Dagens Gossip