Dansk Erhverv: Reform af erhvervsskoler øger faglighed

Det vil medvirke til at øge fagligheden på erhvervsskolerne, at der er kommet adgangskrav i fag som dansk og matematik.

Sådan lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv i en pressemeddelelse, efter at reformen af erhvervsuddannelserne mandag aften er faldet på plads.

- Det er godt, at der er kommet konkrete adgangskrav, siger uddannelseschef i Dansk Erhverv, Svend Berg, i meddelelsen og fortsætter:

- For at kunne tage og gennemføre en ungdomsuddannelse er det afgørende, at man har de basale færdigheder i at kunne læse, skrive og regne, og det sikrer den nye reform.

Uddannelseschefen hæfter sig ved de nye EUX-muligheder, der giver unge mulighed for at opnå gymnasialt niveau i forbindelse med en erhvervsuddannelse.

- Det er rigtigt fint, at reformen giver de unge mulighed for at kombinere det boglige med det praktiske, siger Svend Berg.

- Vi har store forventninger til og er meget glade for, at EUX’en ikke er pålagt kvoter, så alle de unge, der har evnerne og lysten, kan begynde på uddannelsen.

På trods af de rosende vendinger fra Dansk Erhverv, er der dog også torne i rosenbedet, påpeger Svend Berg, der peger på reduceringen af det merkantile grundforløb.

- Dansk Erhverv havde gerne set, at politikerne havde fundet en mulighed for mere undervisning på det merkantile grundforløb – ikke mindre, siger han:

- For det er vigtigt, at de unge er klædt fagligt godt på, inden de begynder på praktikken i deres nye virksomheder.

Hos Dansk Erhverv ventes der allerede en stor udfordring i 2016, idet der kan opstå problemer med at finde praktikpladser, når to årgange skal i gang med deres hovedforløb.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip