Dansk Erhverv roser reformer af SU og kontanthjælp

Sådan betegner erhvervsorganisationen Dansk Erhverv de to reformer af SU og kontanthjælp, som regeringen torsdag har givet håndslag med oppositionen på.

»Vi hilser aftalen velkommen i erkendelse af, at det er tæt på politisk harakiri at begrænse velfærdsgoder som SU. Vi kvitterer også for, at parterne har fundet yderligere 200 millioner kroner i SU-systemet, end det regeringen oprindeligt havde lagt op til,« siger uddannelsespolitisk chef Jannik Schack Linnemann i en kommentar.

Han mener dog, at der i en ikke alt for fjern fremtid bør kigges på SU-systemet igen.

»Gratis uddannelse og høj SU er langt fra hvermandseje i de lande, vi konkurrerer med, så af hensyn til vores vækstmuligheder på lidt længere sigt opfordrer vi til, at der ikke går flere år, før politikerne igen sætter sig om forhandlingsbordet for at se på, hvordan SU-milliarderne kan bruges smartere,« siger Jannik Schack Linnemann.

Dansk Erhverv er i forhold til kontanthjælpsreformen glad for, at man målretter indsatsen mod unge kontanthjælpsmodtagere, og organisationen roser også politikerne for finde finansiering til erhvervslivet.

Men det er ærgerligt, at det for nogle kontanthjælpsmodtagere stadig kan betale sig at holde sig udenfor arbejdsmarkedet, lyder det.

»For en stor gruppe er afstanden mellem kontanthjælp og almindelig lønindkomst fortsat for lille. Derfor så Dansk Erhverv gerne, at kontanthjælpsloftet blev genindført, så den samlede kontanthjælp inklusive tilskud til husleje, børnepasning mv. ikke kan overstige en fastlagt grænse,« siger Laurits Rønn, direktør i Dansk Erhverv.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) gjorde det onsdag til et ultimativt krav fra partiets side, at kontanthjælpsreformen skulle være en politisk aftale og ikke et forlig. Dermed kan Venstre efter næste folketingsvalg netop genindføre kontanthjælpsloftet, hvis partiet igen kommer i regering.

Dagens Gossip