Dansk Erhverv ser gerne hurtig entré for flygtning

Skrevet af admin

04/02/2016

Mest læste i dag

Både Socialdemokraternes Mette Frederiksen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lancerede onsdag en ny plan for integration af flygtninge. De skal langt hurtigere i arbejde og ikke som nu først lære sproget.

Det er en fin idé, hvis man spørger Dansk Erhverv, der har set flere gode eksempler på, at sproget ikke er afgørende for et godt jobforløb.

- Vi kan se, at det, vi har lavet de sidste 10 år, hvor der har været et treårigt integrationsprogram med blandt andet sprogundervisning, ikke har fået folk i arbejde.

- Det er kun fire ud af 10, der er i job efter 10 år i Danmark. Så vi synes, det er helt rigtigt set, at vi skal have flygtninge hurtigst muligt ud på arbejdsmarkedet, så de ikke mister gejsten, siger Stine Pilegaard, underdirektør i Dansk Erhverv.

Hun fortæller, at flere kommuner og selskaber allerede nu har testet af, at springe de ofte langstrakte indkøringsforløb, hvor flygtninge bliver sat ind i danske værdier og skal gennemføre sprogundervisning, over.

- Der viser erfaringerne, at flygtningene lærer dansk dobbelt så hurtigt ved at komme i arbejde, end i et almindelig sprogundervisningsforløb, siger Stine Pilegaard.

At tage imod flygtninge, der ikke kan dansk, er selvfølgeligt mere udfordrende for selskaberne.

- Selvfølgeligt stiller det krav til virksomhederne, og derfor er det vigtigt, at kommunerne og jobcentrene er klar med nogle fleksible løsninger, fortæller underdirektøren.

Det kan indebære, at flygtninge får fleksibiliteten til at tage sprogundervisning sideløbende med arbejdet.

/ritzau/