Dansk Erhverv tilfredse med genvalg af Merkel

Den seneste måling viste søndag aften, at kanslerens parti CDU lå til at få 41,9 procent af stemmerne, mens det fortsat lå åbent, hvilke partier der skulle danne regering med CDU og søsterpartiet CSU.

»Det væsentlige for dansk erhvervsliv er ikke navnet på kansleren, men at Tyskland fortsætter som europæisk vækstlokomotiv. Tyskland har under Merkel konsekvent arbejdet for, at EU kommer samlet ud af den økonomiske krise og har insisteret på en solidarisk tilgang til den sydeuropæiske gældskrise,« lyder det fra Jens Alsbirk, chef for International afdeling i Dansk Erhverv, i en skriftlig kommentar.

»Med den markante styrkelse af CDU og CSU vil denne linje fortsætte, og det er godt - også for danske virksomheder,« vurderer Jens Alsbirk.

Tyskland står for omkring 15 procent af Danmarks samlede eksport af varer og serviceydelser, og Dansk Erhverv betragter det store naboland som et af Danmarks vigtigste nærmarkeder.

»Eksport er meget mere end eksport af varer, der krydser grænser. Der er et stort potentiale for at styrke den danske serviceeksport. Som eksempel er der danske virksomheder som supermarkedskæder, tøjkæder og butikker som sælger forbrugsgoder, der har etableret et netværk af butikker i Tyskland. Og flere kan gøre dem kunsten efter,« siger Jens Alsbirk.

Samtidig kommer mere end 20 procent af den danske vareimport fra Tyskland, viser en markedsanalyse fra erhvervsorganisationen, og jo bedre det går for den tyske konkurrenceevne, jo billigere bliver det for Danmark at købe tyske varer og serviceydelser, lyder det fra Dansk Erhverv.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip