Dansk Erhverv vil have bedre vilkår for private virksomheder

Men regeringen gør i finanslovsforslaget for 2014 ikke nok for at forbedre vilkårene for de private virksomheder, der er afgørende for at skabe jobvækst og velstand i Danmark, mener DE.

»Regeringen forsømmer i finanslovsforslaget for 2014 at lade virksomhederne spille en langt større rolle for væksten i Danmark,« siger administrerende direktør Jens Klarskov.

Finanslovsforslaget bliver fremlagt samtidig med at regeringen nedjusterer forventningerne til årets vækst til 0,2 procent.

»Det er positivt, at regeringen fastholder den overordnede ansvarlige tilgang til dansk økonomi og ikke lader sig friste til ekspansive eksperimenter. Desværre mangler den anden halvdel af vækstformlen – der er nemlig brug for yderligere en håndsrækning til de virksomheder, der står for værdiskabelsen i Danmark. Regeringen går simpelthen i den forkerte retning, når den i forslaget til finanslov lægger op til en større offentlig sektor,« siger Jens Klarskov.

I forslaget lægger regeringen op til, at der skal ansættes 2000 ekstra i den offentlige sektor og en vækst i det offentlige forbrug på 0,5 procent. Dansk Erhverv opfordrer til, at der i stedet bygges videre på forårets vækstplaner, og at virksomhedernes omkostninger sænkes.

Et konkurrencedygtigt erhvervsliv er godt for både væksten og for den velfærd, som det danske samfund kan tilbyde, mener DE.

»Opgaven for regeringen er at mindske de private virksomheders omkostninger og gøre det mere attraktivt at drive virksomhed. Omkostningerne kunne sænkes ved at lette afgifter og fremrykke allerede aftalte skattelettelser, fremfor at bruge råderummet til endnu større offentligt forbrug,« siger Jens Klarskov.

DE mener, at finansieringen til at lette afgifter og fremrykke de aftalte skattelettelser kan komme fra en mere effektiv offentlig sektor.

»Danmark har brug for en mindre og mere effektiv offentlig sektor – ikke det modsatte. Den offentlige sektor kan moderniseres med investeringer i eksempelvis telemedicin, IT i ældreplejen og i folkeskolen og ved at konkurrenceudsætte flere offentlige opgaver,« siger Jens Klarskov.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip