Dansk europamester er finaleklar ved VM i Qatar

Skrevet af admin

07/12/2014

Dagens topnyheder

Danske Viktor Bromer var flyvende fra morgenstunden ved svømme-VM i Qatar, hvor han kvalificerede sig til finalen i disciplinen 200 meter butterfly.

Samlet set satte Aalborg-svømmeren fjerdebedste tid i de indledende heat, men endnu mere imponerende var det, at danskeren også satte ny nordisk rekord.

1.51,81 minutter lyder den nye rekord på, og danske Bromer må derfor siges at være i topform inden finalen søndag eftermiddag.

Viktor Bromer er europamester på netop 200 meter butterfly-distancen, men den titel blev vundet på langbane i Berlin tilbage i august.

Det skal dermed blive spændende at se, om danskeren kan finde samme gear frem til VM-finalen på kortbane.

I finalen får danske Bromer kam til sit hår. Her venter den sydafrikanske storfavorit Chad le Clos, som allerede har vundet tre guldmedaljer ved dette VM. To af de guldmedaljer er vundet på 50 og 100 meter butterfly.

Netop le Clos blev også danskerens overmand i det indledende heat. Japanske Seto Daiya satte dog hurtigst tid af alle i de indledende heat.

Også det danske 4x100 meter medley-hold svømmede sig sikkert i finalen søndag morgen. Med bedste tid af alle i de indledende heat er danskerne klar til finalen søndag eftermiddag.

Mie Ø. Nielsen, Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume levede dermed op til de høje forventninger på den distance, hvor samme hold også vandt guld til VM i Istanbul for to år siden.

I fredags vandt pigerne VM-guld på den halve distance, 4x50 meter medley, og ved den lejlighed satte holdet verdensrekord i tiden 1.44,04 minutter.

/ritzau/