Dansk europamester i koma: Camillas opvågning kan tage flere uger

Det skriver Dansk Triathlon Forbund på sin hjemmeside.

Den esbjergensiske triatlet har været indlagt på Odense Universitetshospital siden i tirsdag efter et voldsomt cykelstyrt udenfor Esbjerg.

Læs også: Koma-ulykke: Massiv Facebook-støtte til Camilla Pedersen

Her trænede Camilla Pedersen med andre triatleter. Da en flok børn krydsede deres vej, lavede en af de andre cykelryttere en undvigemanøvre, som Camilla Pedersen ikke nåede at reagere på.

Hun styrtede og fik kraniebrud, og hendes cykelhjelm blev flække ti to dele.

Hun er siden blevet opereret to gange i kraniet for at måle trykket og for at lægge dræn. Lægerne håber, at de ved at holde hende i koma kan holde trykket i kraniet nede, så de kan undgå endnu en operation.

Læs også: Atlet i koma: Triatlon-ulykke var et hændeligt uheld

Camilla Pedersen bliver ifølge Dansk Triathlon Forbund holdt i koma med en stor mængde sovemedicin. Når hun er klar til at vågne, skal medicinen langsomt nedtrappes. Derfor kan der gå flere uger, før hun vågner. Er der komplikaitoner under nedtrapningen, bliver der igen skruet op for medicinen, hvilket vil forlænge opvågningen.

Camilla Pedersen vandt EM på Ironman-distancen i juli i Frankfurt og kvalificerede sig dermed direkte til VM på Hawaii i oktober. Hendes deltagelse kan dog ikke lade sig gøre nu efter ulykken.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip