Dansk europamester i koma indtil weekenden

Ifølge landstræneren bliver den situation nok den samme de næste dage. Lægerne har sagt, at man vil holde den danske triatlet i kunstigt koma i mindst tre dage og derefter se, hvordan Camilla Pedersens tilstand er.

Europamesteren var tirsdag aften ude for et alvorligt uheld under sin cykeltræning. Efter et sving stod der nogle børn, der var på vej ud på kørebanen. Det skabte uro, og i virvaret styrtede Camilla Pedersen.

Triatletens mentor Lars Mortensen sagde dog onsdag, at ulykken var et hændeligt uheld. Camilla Pedersen gennemgik kort efter sit styrt to operative indgreb på Odense Universitetshospital, hvor lægerne har karakteriseret hendes tilstand som kritisk, men stabil.

Ifølge Michael Krüger er det dog for tidligt at sige noget om Camilla Pedersens tilstand, når hun bliver vækket fra komaen.

- Lægerne kan ikke sige noget, før hun bliver vækket. De kan ikke bedømme situationen i forhold til hjernen, med mindre hun er vågen, og det valgte de at udskyde for at få styr på trykket i hjernen, som er det altafgørende i den her situation, siger Michael Krüger.

Ifølge landstræneren sagde lægerne onsdag, at det mest kritiske tidspunkt er indenfor de første tre døgn, fordi trykket i hjernen har det med at stige, og først efter tre døgn kan man sige mere om, hvordan det ser ud.

Camilla Pedersen oplevede i juli sin karrieres højdepunkt, da hun blev europamester på ironman-distancen i tyske Frankfurt. Desuden har hun vundet en VM-sølvmedalje.

Dagens Gossip