Dansk Fifa-medlem: Platini-støtte ryger ved urent trav

Den tidligere formand for Dansk Boldspil-Union, DBU, Allan Hansen, er klar i mælet i forbindelse med Michel Platinis mulige rolle i korruptionsskandalen i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Hvis der er urent trav, så ryger støtten til Michel Platini. Det fastslår det nuværende danske medlem af Fifa's eksekutivkomité.

- Jeg blev dybt skuffet, da historien om de to millioner franc dukkede op. Den rejser jo et hav af spørgsmål, som vi stadig ikke har fået svar på. Sådan en udbetaling kræver, at der er en kontrakt, og desuden skal den fremgå af Fifas regnskaber, siger Allan Hansen til Ekstra Bladet.

Fifas præsident, Sepp Blatter, er under mistanke i en sag om to millioner schweizerfranc, cirka 13,7 millioner kroner, der i 2011 blev overført til Michel Platini.

Avisen spørger Allan Hansen, hvordan han vil reagere, hvis der ikke findes en kontrakt?

- Så kan vi ikke længere støtte ham, siger Allan Hansen.

Han fortæller, at han i sin rolle som medlem af Fifas revisionsudvalg ikke har hørt om udbetalingen.

- Nej, og jeg er sikker på, at hvis der havde været en skyldig post, så ville Fifas revisionsselskab, KPMG, have gjort os opmærksom på det, siger Allan Hansen til avisen.

Michel Platini er vicepræsident i Fifa og kandidat til præsidentposten til februar, når der skal vælges en afløser for den nuværende præsident, Sepp Blatter, på en ekstraordinær kongres.

Både Platini og Blatter blev forleden suspenderet af Fifa's etiske komité. Platini og Blatter blev udelukket fra at arbejde med al fodbold nationalt og internationalt med øjeblikkelig virkning og 90 dage frem.

DBU har tidligere støttet Michel Platini, der også er præsident for Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa.

Efter suspenderingen sagde DBU's formand, Jesper Møller, blandt andet til Ritzau:

- Vi har bakket op om Platinis kandidatur som Fifa-præsident, men vi kan ikke holde hånden over nogen. Vi vil have alt afdækket.

Til dr.dk uddybede han:

- Vi kan ikke stemme på en mand, der er suspenderet, siger Møller.

/ritzau/

Dagens Gossip