Dansk film kommer med i opløb til Oscars

Ud af 120 kortfilm er danske "Helium" blevet valgt til at være blandt de ti sidste, som en specialjury skal vælge de Oscar-nominerede iblandt.

Det er mellem tre og fem ud af de ti kortfilm, som til januar bliver nomineret til at vinde den prestigefyldte statuette.

Kortfilmen "Helium", instrueret af Anders Walter og produceret af Kim Magnusson og M & M Productions, er nu med i opløbet, skriver Oscar-akademiet i en meddelelse.

Kim Magnusson og hans far, filmproducent Tivi Magnusson, har før vundet en Oscar for bedste kortfilm med filmen "Valgaften" fra 1998, og Kim Magnusson har tre år været nomineret til prisen.

I 2010 vandt Tivi Magnusson en Oscar for den satiriske kortfilm "De nye lejere" fra 2009 og den var ligesom "Helium" også produceret af M & M Productions.

Det er far og søn, Kim og Tivi Magnusson, som i 1995 grundlagde M & M Productions, som blandt andet har udklækket "De grønne slagtere", "Adams æbler" og "Blinkende lygter".

Hvis "Helium" bliver en af de nominerede til at modtage en Oscar for bedste live action kortfilm, skal instruktør Anders Walter og Kim Magnusson have smokingen renset og skoene pudset til søndag 2. marts 2014, hvor Oscar-uddelingen finder sted.

Den næste Oscar-uddeling bliver nummer 86 i rækken, og vil kunne ses på tv i mere end 225 lande.

Inden da skal den komite, som står for nomineringen af kortfilm, have set de sidste ti film igennem. Det kommer til at ske i december måned i både San Francisco, Los Angeles og New York.

Torsdag 16. januar vil alle Oscar-nomineringerne, inklusiv kortfilmene, blive annonceret.

/ritzau/

Dagens Gossip