Dansk firma bygger havn i Beirut for 170 millioner

Skrevet af admin

25/10/2013

Mest læste i dag

Den danske entreprenørkoncern Per Aarsleff skal udbygge havnen i Beirut i Libanon. Det er en kontrakt til en værdi af cirka 170 millioner kroner, oplyser selskabet.

Aarsleff har indgået kontrakten med det libanesiske entreprenørselskab Hourie S.A.R.L. Projektet går ud på at udføre nye kajstrækninger og bagland i forbindelse med udvidelsen af havnen i Beirut.

Det skal øge kapaciteten på containerterminalen og fremtidssikre havnens position. Projektet går i gang med det samme og afsluttes i foråret 2016.

Aarsleff er ansvarlig for både projektering og arbejdets udførelse. Projekteringsarbejdet er af Aarsleff overdraget til Rambøll, oplyser selskabet.

Effekten af kontrakten vil indgå i resultatforventningerne, som oplyses som vanligt i forbindelse med offentliggørelse af årsregnskabsmeddelelsen for regnskabsåret 2012/2013, lyder det i meddelelsen til fondsbørsen.

Den danske Aarsleff-koncern har blandt andet speciale i store infrastruktur projekter.

I Danmark er koncernen blandt andet med til at ombygge Nørreport Station i København og har deltaget i opførelsen af Havmølleparken Horns Rev 2 og byggeri ved Aarhus Havn.

Aarsleff har også bygget citytunnel i Malmø og kystsikring ved Thulebasen i Grønland.

Per Aarsleff A/S er noteret på Københavns Fondsbørs og har i alt 3600 medarbejdere i ind- og udland.

/ritzau/