Dansk firma udvider samarbejde med jagerflyproducent

Skrevet af admin

15/06/2015

Dagens topnyheder

Den danske teknologivirksomhed Terma har mandag underskrevet en såkaldt "memorandum of understanding" med firmaet Lockheed Martin, der producerer kampflyet F-35.

Aftalen betyder, at Terma fortsat skal levere komponenter til F-35, der anses for at være favorit til at afløse F 16-flyene i det danske forsvar. Derudover vil parterne undersøge muligheden for at udvide samarbejdet, så Terma kan levere flere komponenter til F-35.

F35-kampflyprojektet bliver udviklet af USA og en række andre Nato-lande heriblandt Danmark.

- Aftalen, som vi har underskrevet i dag, er et stærkt bevis for Termas nuværende og fremtidige position i F-35 programmet, siger topchef i Terma Jens Maaløe i en skriftlig kommentar.

- For nuværende forbereder Terma yderligere investeringer i teknologi og produktion, siger han.

Aftalen blev underskrevet ved luftfartsmessen i Frankrigs hovedstad, Paris.

Den cementerer Termas samarbejde med den amerikanske forsvarsindustri. Terma og tre andre danske virksomheder kan således formentlig se frem til en solid indtjening den kommende tid.

For et par år siden indgik de danske virksomheder samarbejdsaftaler, der ifølge Berlingske kan udløse kontrakter og eksportindtægter for to til tre milliarder kroner fra netop Lockheed og en af de andre amerikanske våbengiganter, Sikorsky.

/ritzau/