Dansk Fjerkræ Forum: Tønders regulativ om dyrehold er overflødigt

- Der er ikke fugls føde på de klagesager, og derfor er der heller ikke brug for noget dyreregulativ i Tønder Kommune, siger formand for Dansk Fjerkræ Forum, Finn Jensen, efter foreningen har fået aktindsigt i klager over høns og fugle i Tønder Kommune.

Finn Jensen har gransket sagerne og konkluderer, at et regulativ, som det Tønder Kommune har indført, ikke ville have ændret noget som helst i behandlingen af sagerne og deres udfald.

Derfor opfordrer Dansk Fjerkræ Forum nu Tønder Kommune til at droppe sit regulativ om dyrehold, som sender hønsene i Tønder tidligt i seng, forbyder dem at gå frit omkring i haven og begrænser antallet af tilladte høns til otte.

Læs også: Høns og haner skal tidligt i seng i Tønder

De fire sager fra Tønder Kommune, som Dansk Fjerkræ Forum har fået aktindsigt i, er vidt forskellige, men fælles for dem er, at høns og fugle ikke er klagesagernes kerne.

Den ene sag er i landzone, hvor der klages over heste, svin og høns. Et regulativ kan ikke gælde i landzone, så her ville det ikke have gjort nogen forskel.

Sag nummer to er en større sag, men det handler primært om overskridelse af bygningsreglementet, hvor der er opført skure uden tilladelse samt overskridelse af bebyggelsesprocent og for mange bygninger i skel. Støj er ikke problemet her, og Tønder Kommunes regulativ ville heller ikke have ændret noget her.

Læs også: Tønder kigger på dyreregulativ igen

Sag tre er faktisk ikke en sag. Forvaltning konkluderer selv, at der sådan set ikke er nogen sag at tage stilling til. Det aftales med parterne, at hønsehold skal holdes inde om morgen og begge parter er tilfredse med vurderingen. Heller ikke her ville et regulativ have ændret på sagsgangen.

Den fjerde sag handler primært om nabostridigheder, om hegn og forstyrrelse af privatlivets fred. Her er høns kun en lille del af et større problem, og det er helt åbenlyst ikke hønsene, der er den egentlig grund til stridighederne, men primært at klager ikke kan få lov til at sidde ugenert i sin egen have.

Bliv ven med Dagens Sønderjylland på Facebook

På vegne af Dansk Fjerkræ Forum opfordrer Finn Jensen nu Tønder Kommune til at droppe sit dyreregulativ.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip