Dansk fly landede i svensk lufthavn med rygende motor

Røgudvikling fra den ene motor fik piloten på dansk privatfly med to personer om bord til lørdag formiddag at gennemføre en sikkerhedslanding på Ängelholm Helsingborg Airport i Skåne, skriver avisen Helsingborgs Dagblad.

Propelflyet, der har to motorer, var på vej fra Danmark til Litauen, da det pludselig begyndte at ryge fra den ene motor. Piloten slog alarm til flyveledelsen i tårnet på flyvepladsen i Ängelholm, som var lige i nærheden.

Efter den uproblematiske landing blev det konstateret, at det var en olielæk i den ene motor, der skabte røgudviklingen, og der var risiko for, at motoren kunne bryde i brand.

- Vores eget havariberedskab skal være på plads i løbet af 90 til 120 sekunder, så brandbilerne stod og ventede, da flyet landede. De fulgte efter flyet, så de med det samme kunne oversprøjte motoren med skum, siger flyveleder Peter Kallin, Ängelholm Helsingborg Airport, til avisen.

Ifølge lufthavnschef Christian Ziese sker sådanne hændelser et par gange om året, og det drejer sig oftest om mindre fly.

- Det er en ærgerlig episode, men alt endte godt. Vi kan også konstatere, at alt gik som det skulle fra vores side. Og det er godt, at vi får mulighed for at øve os på indsatser som denne, siger Ziese til Helsingborgs Dagblad.

Lørdag eftermiddag stod flyet fortsat på flyvepladsen i Ängelholm, oplyser flyveledelsen til Ritzau.

/ritzau/

Dagens Gossip