Dansk Flygtningehjælp lovpriser danskerne efter rekordindsamling

Skrevet af admin

08/11/2015

Mest læste i dag

Op mod 18.000 danskere har søndag været på gaden for at samle ind for Dansk Flygtningehjælp.

Indsamlingen resulterede i det bedste resultat siden 1999. 20 millioner kroner fik Dansk Flygtningehjælp i raslebøsserne.

- Vi er simpelthen så taknemmelige for den fantastiske opbakning danskerne har vist os i dag, siger generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, til Ritzau.

- Vi vil forvalte pengene med den største omhu. De skal gå til nogen af de mennesker i verden, der har allermest brug for det. Behovet er enormt, og den mængde penge, vi har fået ind i dag, vidner om, at danskerne vil hjælpe, hvor de kan, siger Andreas Kamm.

Sidste gang Dansk Flygtningehjælp indsamlede så mange penge var under Kosovo-krisen i 1999.

Ifølge Andreas Kamm er den politiske situation i verden en væsentlig grund til, at danskerne tog tegnebogen op af lommen søndag.

Han peger på, at det ikke er tilfældigt, at det i år er den bedste indsamling siden Kosovo-krisen, der også fyldte meget i danske medier.

- Det er klart, at vi har nemmere ved at støtte et godt formål, når vi kan se, hvor stort behovet er. Og vi kan jo se det i vores fjernsyn og i aviserne, og nogen kan endda se det med deres egne øjne: At behovet er enormt lige nu, siger Andreas Kamm.

Op mod 600.000 migranter og flygtninge ventes at sætte retning mod EU på flugt fra blandt andet krigen i Syrien over de næste fire måneder. Det meldte FN søndag. De forudser en konstant flygtningestrøm gennem vintermånederne.

Pengene fra årets indsamling går til netop udsatte mennesker i bl.a. Syrien og Sydsudan.

Beløbet på cirka 20 millioner er ikke endeligt. Har man ikke mødt en indsamler på sin vej, kan man nemlig stadig nå at give penge til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling de næste par uger.

/ritzau/